zondag 21 juni 2009

Vaderdag en "verjaardag"..

Vaderdag..een toch wel drukke dag..op tijd opstaan,want we moeten ook nog naar de beide (o)pa's..
Gelukkig houdt man-lief niet zo van onbijt-op-bed (hij zeurt altijd over de kruimels..)dus dat scheelt extra werk,maar de tafel is wel voor hem gedekt,met allerlei heerlijkheden.Dan maar een kopje cappuccino mee naar boven,vindt ie vast wel lekker.
Daar gingen de meiden en ik de trap op met een dienblad,met de cappuccino,een bloem uit de tuin(is bij ons een traditie)en z'n kadootjes.
Na het uitpakken van de zelfgemaakte kadootjes van de meiden,snel ontbijten,wassen, aankleden en op pad..
..ook is het vandaag de "verjaardag" van mijn moeder.Zij is 5 jaar geleden overleden op 58 jarige leeftijd en zou dus 64 zijn geworden.

We zijn met z'n allen naar haar graf geweest en hebben een bosje hortensia's neergezet,m'n vader heeft een kaars aangestoken en m'n zus heeft wat dierbare spulletjes neergelegd..
Al 5 jaar uit ons midden,maar zeker niet uit ons hart..


Aardbeien..


Nou,daar zijn ze dan..de aardbeien uit de moestuin van m'n schoonvader!
Hij heeft vanmorgen vroeg een paar kilo (!) geplukt,thuis zijn ze verdeeld en kregen we een grote bak vol mee naar huis.
Thuis heb ik ze gewassen en natuurlijk zijn er gelijk een paar in m'n mond verdwenen,ook man-lief en de meiden genoten van een schaaltje..ze zijn weer overheerlijk!


Groetjes,Renaat

dinsdag 16 juni 2009

Melkkan met..

Ik kon niet langer wachten en ben vanmorgen met de snoeischaar de tuin in gegaan en heb een aantal bloemen uit de Hortensia geknipt,een boeketje gemaakt en in de melkkan op tafel gezet.
Ook het bol-vaasje van m'n schoonmoeder gevuld met één bloem.
Staat weer erg gezellig!
Groetjes,Renaat

maandag 15 juni 2009

Flora en Fauna..

De bloeiende planten gaan goed in onze tuin,de Hortensia met z'n mooie "bol-bloemen", Duizendschoon in twee kleuren en de Clematissen die langs de pergola omhoog aan het klimmen zijn,in drie kleur varianten van zacht rose,naar bordeaux, naar paars.
De Spaanse Margriet is ook erg dankbaar..water geven,oude bloempjes er uit knippen en de nieuwe bloempjes schieten open!

De aardbeien beginnen voorzichtig rood te kleuren en één van de vele lieveheersbeestjes is z'n buikje vol aan het eten met luis,de berk in de tuin zit er vol mee!



Fijne week! Liefs,Renaat

donderdag 4 juni 2009

Klein schilder-projectje tussendoor..

Tussen het schilderen van de overloop en trapgat, had ik nog even tijd om een houten dienblad te schilderen..

"Before"..
"After"..
Groetjes,Renaat

dinsdag 2 juni 2009

Pioenrozen..

Ja hoor,ook ik zet ze op mijn blog..Ik heb ze al bij verschillende dames op hun blog gezien,maar kon het niet laten om ze ook op die van mij te zetten!
In onze voortuin staan pioenrozen,maar ik wilde er ook in huis van kunnen genieten,dus heb ik wat kleinere knoppen afgeknipt en in vaasjes gezet.
Ze zijn prachtig om te zien en het is voor mij een beetje herinneringen ophalen..mijn moeder was gek op pioenrozen.
Liefs,Renata