vrijdag 29 mei 2009

Genieten..

Een heel fijn Pinksterweekend allemaal!

Wij gaan zeker genieten van het mooie weer.

Liefs,Renata

woensdag 27 mei 2009

Groeien en bloeien..

Vanuit huis heb ik een goed zicht op onze tuin...
Alle planten groeien "als kool" en het lijkt of ze elkaar willen verdringen in de border,wat wil je..na al die regen van afgelopen maandag en dinsdag en het zonnetje van afgelopen weekend!

De aardbeien gaan goed,er zit al meer in dan vorig jaar,maar niet zoveel als bij m'n schoonouders.Zij hebben een redelijk grote moestuin en daar groeit van alles..sla,andijvie,boerenkool,sjalotjes,rabarber enz...maar dus ook aardbeien, in overvloed..we zullen deze zomer genoeg krijgen.

Maar zo zien onze aardbeitjes er nu uit..
..en de druiven..

De bloeiende struiken gaan ook perfect,hoop dat het zo blijft en dat een hagelbui ons bespaart blijft..

Dit was weer even een blik in onze tuin.

Als het gaat lukken(?)ga ik vanmiddag weer verder met het schilderen van de overloop/trapgat.



Liefs,Renata








maandag 25 mei 2009

Schilderen trapgat en overloop..

Afgelopen weekend nog niet verder gegaan met het schilderen (druk,druk,druk..en te mooi weer).
Maar het eindresultaat zal ik natuurlijk laten zien,maar nog even geduld..

Liefs,Renaat

vrijdag 22 mei 2009

Frisse neus en schilderen..

Gisteravond met dochter Mandy een stukje wezen fietsen,zus Sylvia was uit logeren bij een vriendinnetje.
We zijn onderweg even gestopt bij de Shetland-pony's en de schapen..
Vandaag ben ik vol goede moed begonnen met een schilderklus..
Aangestoken door een vriendin.. zij is bezig om haar slaapkamer op te knappen en daardoor kreeg ik ook de "klus-kriebels"!
Het trapgat en de overloop zijn al heel lang toe aan een flinke opfris beurt,volgens mij is het ruim 10 jaar geleden dat daar een kwast is langs geweest(!)
Gister verf gekocht,wit en antraciet..en vanmiddag begonnen.De eerste laag zit erop en natuurlijk moet er ook nog een tweede (en misschien wel derde)laag op maar..het begin is er!
Liefs,Renaat






woensdag 20 mei 2009

Bloemetje..

Vanmiddag na het boodschappen doen,heb ik nog even een bloemetje gehaald.
Deze keer een bosje gipskruid,simpel..maar oh zo schattig!
Het vaasje heb ik bij m'n schoonmoeder uit de tuin gejat (met toestemming,hoor!),het stond tussen allerlei verschillende potten en bakjes en zat onder het zand.Ik dacht "afwassen en meenemen"..zo gezegt,zo gedaan!

Het fleurt de boel weer lekker op!

Een fijne Hemelvaartsdag en een prettig weekend!

Liefs,Renaat

dinsdag 19 mei 2009

Helaas..

..de kleine koolmeesjes hebben het niet gered!

Zo'n 7 à 8 dagen,vlogen de ouders af en aan met allerlei insecten en rupsen,maar zijn daar om één of andere reden gistermiddag mee gestopt.
Sinds gister miste ik de ouders ineens,maar er kwam nog steeds een hoop gepiep uit het nestkastje dus ik dacht "die komen wel weer terug",maar helaas..
Vanmorgen kwam er ook nog een gekwetter en gepiep uit het kastje,maar vanmiddag was het ineens akelig stil..(en de hele dag nog geen ouder-koolmees gezien.)

Vanmiddag heb ik op het forum van de Vogelbescherming een aantal vragen gesteld en na nog een poosje het nestkastje in de gaten te hebben gehouden,mocht ik het kastje voorzichtig openen om even te gluren of alles in orde was.
Ik heb het kastje van de schutting gehaald en samen met m'n man ge-opend..er lagen 4 dode koolmees kuikentjes en 1 on-uitgebroed eitje in..

Volgens degene die ik heb "gesproken" op het forum komt het voor dat koolmees-ouders het nest verlaten omdat ze vinden dat het aantal legsels te weinig is. Een koolmees legt zo'n 8 à 10 eitjes per legsel,dus in dit geval is 4 (5) erg weinig.Wat kan de natuur soms toch wreed zijn...

We hebben het nestje uit het kastje gehaald en het kastje gelijk schoongemaakt.

Wie weet vind een ander koolmees-paartje de weg naar "ons" nestkastje.



Liefs,Renata

donderdag 14 mei 2009

Dochter-lief heeft..

Brackets..!

Sinds vorig jaar september zitten we bij de orthodontist. Beide meiden gingen de "molen" in en nadat ze beide in november een block-beugel kregen,zijn we nu een stap verder.
Mandy heeft nog steeds haar block en hoeft deze alleen 's nachts te dragen.Uiteindelijk hoeft ze geen brackets,want de block-beugel heeft al heel goed z'n werk gedaan.

Sylvia daarintegen kreeg vandaag brackets (boven). Weer heel erg wennen,na de block-beugel!
Vanmiddag had ze wat last van haar tanden,maar tot nu toe valt het haar nog mee.Hoop dat ze er niet al teveel last van krijgt..

Liefs,Renaat

woensdag 13 mei 2009

Hoera! De baby-koolmeesjes zijn geboren..

Een paar dagen geleden dacht ik nog,"ik zie de koolmeesjes niet meer"...
Maar sinds gisteren zie ik hem/haar weer af en aan vliegen en deze keer niet met takjes en pluisjes,maar met insecten in allerlei maten,van klein tot groot..ik dacht gelijk "het zal toch niet?"
En..ja hoor..ik heb net even bij het vogelhuisje staan luisteren..en inderdaad..je hoort ze piepen!Zo super geweldig!..alleen erg jammer dat je ze niet kan zien..dus hoeveel het er zijn,geen idee?!

Ik heb geprobeerd om wat foto's te maken van de "trotse" ouders,heb ongeveer een half uur op de grond gezeten met de camera en..'t is gelukt! Echt scherp zijn ze niet,maar toch..
Het koolmeesje zit op de fontein,met een lekker hapje.. Hier vliegt hij/zij weer uit..

Heb net ook nog even ge-googled en las dat beide ouders de jongen voeren en het verschil tussen mannetje en vrouwtje is de gele kleur,bij het mannetje is dat feller dan bij het vrouwtje.Ook de streep die van de hals over de buik loopt is anders..


Koolmees-man heeft een brede "stropdas".
Koolmees-vrouw heeft een smalle "stropdas".


Liefs,Renaat xx

maandag 11 mei 2009

Vervolg Moederdag..

Het is gelukt..ik ben geslaagd voor m'n moederdag kadootje!
Ik heb een ontzettend functioneel kado gekocht..nieuwe fietstassen(?),die oude kon echt niet meer..vies,lelijk en stuk!

Nu ga ik de blits maken met echte "Boer zoekt vrouw" fietstassen!..

zondag 10 mei 2009

Moederdag..

Vandaag werd ik wakker gemaakt door de meiden,met een heerlijk ontbijtje op bed!
Ze hadden het brood in hart-vorm uitgestoken en heerlijk besmeert met aardbeien jam,met een schaaltje vla-flip en een kopje thee erbij.Naast m'n bord lag een uit de tuin geplukt bloempje,zo kon mijn moederdag al niet meer stuk!

Na het ontbijtje kreeg ik de zorgvuldig ingepakte,zelf gemaakte kadootjes.De laatste..want groep 8 duurt voor de meiden nog 8 weken en op het voortgezet onderwijs "knutselen" ze niet meer voor Moederdag (jammer..).Ook een lieve kaart en twee zelf geschreven gedichtjes hoorden daarbij.

Ook hadden de meiden samen een kleinigheidje gekocht.Een schaapje met een hartje en een pakje zakdoekjes met kussende mondjes erop,erg lief!
Morgen mag ikzelf nog een kado uitzoeken..doordat man-lief al 5 weken in het gips zit,vanwege een gescheurde achilles-pees,kon hij niet met de meiden op pad om een moederdag kado te kopen.

Vandaag ook nog bloemen bij m'n moeder op haar graf gelegd en bij m'n schoonmoeder geweest.Het was zeker weer een geslaagde Moederdag!


Liefs,Renaat xx

woensdag 6 mei 2009

Aardbeien..

Door het mooie weer van de afgelopen dagen en ook het beetje regen wat er gevallen is,zijn de aardbeien-plantjes flink gaan groeien en bloeien.Ook de druiven(aan de pergola) en kruiden-plantjes groeien volop!
Hopenlijk krijgen we ook dit jaar weer wat heerlijke aardbeien..

maandag 4 mei 2009

Foto's Bloemendagen..

Hier nog een paar foto's van mozaïeken tijdens de "Bloemendagen" in ons dorp..

zaterdag 2 mei 2009

Bloemendagen..

Bij ons in het dorp zijn elk jaar de "Bloemendagen".
Dan worden er vele mozaïeken en objecten gemaakt van vele duizenden hyacintenbloempjes en narcissen.

Hier een paar foto's,die ik vanmiddag heb gemaakt en..er zullen nog een aantal foto's volgen.



Nieuw huisgenootje..

Sinds een paar weken hebben we een nieuw huisgenootje..of beter gezegd,een nieuw "tuingenootje".

Er heeft een koolmeesje zijn/haar intrek genomen in ons vogelhuisje.Eindelijk..want dat huisje hangt al zeker een jaar aan de schutting en ik had niet gedacht dat daar ooit een vogeltje in zou gaan "wonen".
Hij/zij vliegt af en aan met takjes, blaadjes en allerhande pluisjes en haartjes.Met het mooie weer van de laatste dagen,zitten we nu geregeld buiten..maar als je je heel stil houdt,dan vliegt het koolmeesje in en uit en dat is geweldig om te zien!
Alleen de kat van de buren weet nu ondertussen ook dat daar een meesje woont..en hij komt nu te pas en te onpas op "bezoek".
Maar de "huisbaas" heeft hem door en wijst hem onherroepelijk en op wat voor manier dan ook (?!)..de deur!


Groetjes,Renaat (de "huisbaas")